teh1nonly - 2010-02-08 22:41:00

To przez bardzo stresującą pracę.

    Ludzie z branży gatromonomicznej dwukrotnie częściej niż inni bywają palaczami, do tego częściej zapadają na raka - informuje upi.com.

Badania przeprowadził departament zdrowia
stanu Pensylwania.

DOŚĆ UPOKARZANIA PALACZY>>

Według amerykańskich urzędników, w branży gastronomicznej palenie jest powszechnie tolerowane.

    W efekcie członkowie tej grupy zawodowej są obarczeni trzykrotnie większym ryzykiem raka płuc, to o 50 proc. więcej niż każda inna branża - dodaje portal.

W wyniku obaw o zdrowie pracowników właśnie, w Pensylwanii zakazano palenia już w 2008 roku.

    Aktualne dane pokazują, że nie zmniejszyło to liczby palaczy, a głównym tego powodem jest stresujące środowisko pracy - zauważa upi.com.

LA DOLCE VITA FRANCOPHONE spa Ciechocinek Komornik Warszawa internet krzeszów